FAQ Opdrachtgever

Voor welk bedrijf of branche is payroll interessant?
Payroll is voor nagenoeg elke branche interessant. Zijn flexibele arbeidspatronen (variabele uren/hoog verloop) meer regel dan uitzondering? Dan is het uitbesteden van het werkgeverschap uitermate geschikt. De administratie van flexibele werknemers kost immers veel tijd en geld. Wij nemen dat van u over. U betaalt slechts een vast bedrag per gewerkt uur. Zo heeft u direct een nauwkeurig inzicht over de totale personeelskosten. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Posd.
Hoe kan payrolling het werkgeverschap makkelijker maken?
Zelf bent u gebonden aan een doorgaans strakke CAO voor uw branche. Omdat wij uw medewerkers contracteren volgens de NHG-CAO voor de horeca of de ABU voor overige tewerkstellingen bieden wij u een optimale flexibiliteit. U hoeft zich bovendien geen zorgen te maken over zaken als ziektekosten en wij nemen alle werkzaamheden die bij het juridisch werkgeverschap behoren van u over.
Hoe kan ik mijn nieuwe werknemers bij POSD aanmelden?
Uw werknemers kunnen zich inschrijven door het invullen van het inschrijfformulier. Dat vindt u terug op de website onder het kopje Inschrijven.
Hoe is het pensioen van mijn medewerkers geregeld?
POSD is aangesloten bij StiPP (Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten). Medewerkers ontvangen basispensioen vanaf 21 jarige leeftijd mits deze minimaal 26 weken arbeid hebben verricht of als deze medewerker reeds bekend is bij StiPP, in dat geval begint de pensioensopbouw direct. De plusregeling geldt voor medewerkers die eveneens 21 jaar of ouder zijn en minimaal 78 weken werkzaam zijn geweest voor dezelfde uitzendonderneming of, 52 weken deelnemer aan de basisregeling zijn geweest, in dienst van één of meerdere uitzendondernemingen zonder onderbreking van 52 weken of langer. Mocht u hier vragen over hebben, neem dan gerust contact met ons op.
Wat kost payroll bij POSD?
Payroll is meestal goedkoper dan zelf het werkgeverschap op u nemen. Door uw (parttime) medewerkers over te laten aan POSD dalen uw personeelskosten en financiële risico’s aanzienlijk, uw betaald namelijk geen ziekteverzuimverzekering meer en tevens heeft u geen verplichtingen meer omtrent de Arbodienst. Wilt u meer informatie over onze tarieven of wilt u weten hoeveel u kunt besparen? Neem dan direct vrijblijvend contact op met Posd.
Wanneer kan ik bij POSD beginnen?
U kunt op elk gewenst moment beginnen bij POSD. Wilt u weten hoe u uw werknemers bij POSD onderbrengt?
Hoe geef ik de gewerkte uren aan POSD door?
Dit is afhankelijk van de afspraak die u met ons hebt gemaakt. Onze voorkeur gaat uit naar het digitaal doorgeven door middel van onze werkgevers-inlog op onze website. Echter zijn er verschillende werkwijze mogelijk, de uitvoering hiervan wordt in overleg en naar de wensen van de klant afgestemd.
Is payrolling voordeliger dan een uitzendbureau?
Ja. Payrolling is altijd goedkoper. In tegenstelling tot uitzendorganisaties hebben wij geen dure vestigingen, maar een centraal en efficiënt georganiseerd kantoor. Tevens hebben wij geen werving & selectie kosten waardoor wij een kleinere marge en dus een scherp tarief kunnen hanteren. Bovendien is onze dienstverlening beter, omdat wij in dit onderdeel van het vakgebied gespecialiseerd zijn.
Welke CAO is van toepassing op de arbeidsovereenkomsten van mijn werknemers?
Voor al uw medewerkers op het gebied van horeca en hospitality wordt de CAO van het Nederlands Horeca Gilde toegepast. Voor overige functies en tewerkstellingen wordt de ABU CAO toegepast.
Kan ik bij POSD gebruik maken van een G-rekening?
Uiteraard, als u dit tijdig aangeeft zal POSD ervoor zorg dragen dat u gebruik kan maken van de G-rekening. Een gedeelte van de factuur zal dan worden voldaan op de geblokkeerde rekening (tbv de Belastingdienst), zo bent u er van gewaarborgd dat de loonheffingen en afdrachten van uw personeel zijn voldaan.
Kan ik een WKA verklaring van POSD ontvangen?
Ja, POSD zal u deze kosteloos laten toekomen. De Wet Keten Aansprakelijkheid (WKA) is een wet die er voor zorgt, dat indien een onderaannemer geen loonbelasting of premie volksverzekering/werknemersverzekering afdraagt, de hoofdaannemer hiervoor verantwoordelijk kan worden gesteld.